Edukacinė išvyka į Augustavą

Šių metų rugsėjo 18 d. mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai ir mokytojai pagal projektą „Lenkijos ir Lietuvos istorijos pažinimas“ dalyvavo edukacinėje išvykoje į Augustavą.

Kelionė prasidėjo  pasiplaukiojimu iš Augustavo į Studzieničną laivu „Laisvė“. Plaukimo metu galėjome grožėtis spalvingais Baltojo ir Studzieničnos ežerų peizažais. 1999 metais laivu „Serwy“ panašia trasa plaukė ir popiežius Jonas Paulius II.

Atvykę į Studzieničną apsilankėme Dievo Motinos sanktuariume, o prie jo pamatėme Jono Pauliaus II paminklą.  Būtent čia popiežius kadaise tarė pranašiškus žodžius: „Buvau čia daugelį kartų, bet kaip popiežius – pirmą ir turbūt paskutinį“.

 Kitas išvykos tikslas buvo šalia esantis šulinys, kuriame, anot vietinė legendos,  yra stebuklingas vanduo akių ligoms gydyti. Būtent nuo šio šulinio yra kilę vietovės ir ežero pavadinimai. Vėliau užsukome ir į Studzieničnos Škaplierių Dievo Motinos bažnyčią. Ten kiekvienas iš mūsų pagerbė Ją tylia malda.

Po šiltų ir sočių pietų vykome į edukacinę pamoką Augustavo kanalo muziejuje.  Muziejus yra Prondzinskio dvarelyje, kurio pavadinimas kilo iš žymaus vandens kelio projekto kūrėjo pavardės.  Čia peržiūrėjome filmą apie kanalo statybas ir apžiūrėjome ekspoziciją, primenančią kelio statybų ir eksploatacijos istoriją.

Visos kelionės metu mus džiugino geras oras. Pavargę, bet labai patenkinti kelione, grįžome namo.

Dėkojame fondui  „Pagalba lenkams Rytuose“  už galimybę dalyvauti projekte, už patirtį ir unikalią galimybę pažinti istoriją.

Projekto koordinatorė Liudmila Latyševič