Žodžiai, kurie mus įkvepia…

Hello, bonjour, salut, ahoj… Žymusis britų artistas Edmundas de Vaal teigė: „Mokėdamas kalbas, visur esi namie..”. Todėl labai svarbu gerai mokėti ne tik savo gimtąją kalbą, bet ir kitas užsienio kalbas.

Minėdamos Europos kalbų dieną Bezdonių J. Slovackio gimnazijoje anglų kalbos mokytojos Inga Kondratovič ir Justyna Dacevič 1-IVG klasių mokiniams suorganizavo du konkursus. Šių konkursų tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi užsienio kalbų mokymusi bei parodyti, kad mokymosi procesą sudaro ne tik vadovėliai ir sąsiuviniai, bet kur kas įdomesni, kūrybiškesni bei šiuolaikiškesni būdai ir formos.

Dažnai taip nutinka, kad perskaičius knygą ar pažiūrėjus filmą, mūsų širdyse lieka viena citata, kuri motyvuoja veikti, reflektuoti, primena apie gražiausias gyvenimo akimirkas. Kiekviena citata turi neapsakomą magiją, dėl to, ją perskaitęs, šiek tiek sulėtini gyvenimo ritmą ir susimąstai apie skaitytų žodžių prasmę. Pirmojo konkurso pavadinimu „Žodžiai, kurie mus įkvepia“ tikslas buvo paskatinti mokinius pasidalinti savo mėgstamiausiomis auksinėmis mintimis. Kiekviena klasė turėjo išsirinkti vieną citatą kuria nors užsienio kalba ir sukurti mažą plakatą su įkvepiančiais žodžiais. Visi darbai papuošė gimnazijos laiptus, o mokiniai, kiekvieną kartą eidami į pamokas, galėjo prisiminti gražius aforizmus.

Kitas konkursas buvo „Spelling Bee“ varžybos, kurių esmė – angliškų žodžių tarimas paraidžiui. Stipriausi gimnazijos 6-IVG klasių kalbos žinovai susirinko užsienio kalbų kabinete ir išbandė savo jėgas bei palygino anglų kalbos žinias. Konkurso tikslas buvo ne tik paskatinti mokinius skaityti bei dažniau kalbėti užsienio kalba, bet ir praturtinti anglų kalbos žodyną. Mokiniai dar kartą įsitikino, kad kalbų žinojimas atneša daug naudos kiekvienam iš mūsų.        

Nuoširdžiai dėkojame šventės organizatoriams, visiems dalyviams bei jų auklėtojams už norą veikti, įdėtas pastangas ir palaikymą. Tikimės, kad mokiniai ir mokytojai gerai praleido laiką ir praplėtė savo kalbų žinias.

                     Anglų kalbos mokytoja Justyna Dacevič