Dalyvavimas akcijoje “Ar tu plauki?”

Artėjant vasarai, kai atšilę orai kviečia pailsėti prie vandens telkinių, 6 klasės mokiniai dalyvavo akcijoje „Ar tu plauki?“, kurią iniciavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentu bei Lietuvos savivaldybių asociacija. Akcijos esmė – padėti vaikams į(si)vertinti savo plaukimo gebėjimus ir, padedant treneriui, suprasti, koks yra jų mokėjimo plaukti lygis. Viena iš pagrindinių vaikų skendimo priežasčių – jėgų ir gebėjimų plaukti pervertinimas – todėl labai svarbu, kad vaikai suvoktų, ar tikrai ir kaip moka plaukti.

Mokiniai, kartu su tėvais užpildę anketą, gegužės 9 dieną, atvyko į LVJC baseiną, tarsi į „egzaminą“, nes turėjo atlikti tris plaukimo užduotis: 5 sekundes išsilaikyti vandenyje vertikalioje padėtyje, 5 sekundes plūduriuoti ant nugaros bei be poilsio įveikti 25 metrų atstumą. Džiaugiamės, kad pusę to atstumo nuplaukė visi, o dauguma sėkmingai įveikė visas tris užduotis, nors ir pripažino, kad buvo nelengva.

Gavę plaukimo įgūdžių pažymėjimus ir išklausę vertingų trenerių patarimų, mokiniai dar kartą prisiminė, kaip saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens, o net ir įkritus į vandenį su drabužiais – saugiai nuplaukti iki kranto, tad tikimės, kad artėjanti vasara visiems atneš tik džiaugsmą.

6 klasės auklėtoja

Regina Dubicka

DSC_0323 [] DSC_0327 [] DSC_0325 [] DSC_0320 [] DSC_0314 [] DSC_0302 [] (1)