DĖL STOJIMO Į LIETUVOS AUKŠTĄSIAS MOKYKLAS 2016 M.

  • Stojantiems į universitetų valstybės finansuojamas vietas: išlaikyti 3 valstybiniai brandos egzaminai (išskyrus menų studijų programas) – lietuvių kalbos ir literatūros, užsienio kalbos ir matematikos* – ir pasiektas konkursinis balas, ne mažesnis kaip 2;
  • Stojantiems į universitetų valstybės nefinansuojamas vietas: išlaikytas vienas bet kurio dalyko valstybinis brandos egzaminas ir pasiektas konkursinis balas, ne mažesnis kaip 2.
  • Stojantiems į valstybinių kolegijų valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas: mažiausias konkursinis balas 1,2.
  • Bendru sutarimu rekomenduoti privačioms kolegijoms, taikyti mažiausią konkursinį balą 1,2 stojantiesiems į privačias koegijas. Privačių kolegijų atstovai pasisakė, kad aukštojo mokslo kokybės siekis ir šiuo metu yra viena iš privačių kolegijų taikomų priemonių, kad pritraukti ir išlaikyti studentus privačiose studijose.

Švietimo ir mokslo ministrė 2015 m. rugpjūčio 12 d. patvirtino įsakymą „Dėl asmenų, pretenduojančių į valstybės finansuojamas pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų vietas, mokymosi rezultatų minimalių rodiklių nustatymo“.