Edukacinė išvyka

Spalio 22, IIIG ir IVG klasių mokiniai dalyvavo išvykoje, kurios tikslas pagalba pasirenkant būsimą profesiją. Jaunimo darbo centras, kuris teikia įvairias paslaugas, padeda jauniems žmonėms pasirinkti profesiją ar susirasti darbą, taip pat vykdo edukacines paskaitas. Užsiėmimuose su JDC atstove mokiniai atliko testą, kurio rezultatai padėjo jiems suprasti kokios profesijos jiems tiktu pagal jų interesus. Be to, galima buvo gauti naudingos informacijos apie mokslą ir darbą užsienyje, taip pat išgirsti patarimų, kaip rašyti CV. Trumpi vaizdo klipai apie studijų ir būsimos profesijos pasirinkimą atkreipė dėmesį į pagrindinius aspektus planuojant karjerą.

Kitas mūsų išvykos etapas – Genocido aukų muziejus, visuotinai žinomas kaip KGB muziejus. Didelį įspūdį paliko kalėjimas, pastato rūsyje; tai didelė žmonių tragedija, tragedija tų kurie priešinosi okupacijai, jų areštas, trėmimai ar egzekucijų vykdymas – visa tai verčia mus susimąstyti.

„Didelė padėka gidui, kuris labai įdomiai papasakojo apie šią vietą ir istoriją, tai padarė mūsų išvyką nepamirštamą ir nepakartojamą“ Justyna Katkovska.

Rekomenduojame vaizdo įrašą iš Genocido aukų muziejaus https://www.youtube.com/watch?v=cl9Xcz4Qo2U

Ekskursijos dalyviai

Iš mokinių apmąstymų: „Šiandienine išvyka buvo pamokantį, ji gražino mus i skaudžia praeiti, kuria dabar galime prisiminti ir pasimokyti iš jos. Mes niekada nesuprasime, ką iškentėjo tie žmones išgyvendami tuos siaubingus įvykius. Mes galime tik įsivaizduoti tai. Ekskursija po muziejų buvo įspūdinga. Gavome labai gera gidą, kuris mums viską išsamiai ir įdomiai papasakojo. Kaip kankino žmones, už ką, kaip su jais elgėsi, kokie žmonės buvo nesąžiningi. Praeities įvykiai sudomino mane bei mano mokyklos draugus, o pats muziejus tartum nunešė mus į tuos laikus, kurie atnešė daug žalos ir skausmo bejėgiams žmonėms. Pasakojo ne tik apie praeitį bet ir apie dabartį, kaip viskas pasikeitė. Ši ekskursija mums parodė praeities siaubus, o mes galime rūpintis savo ateitimi ir nekartoti klaidų“

Edyta Vežbovič 4G kl.