Profesinio veiklinimo pažintinis vizitas į Vilniaus apylinkės teismą

            2014 m. gruodžio 5 dieną 10-11 klasių mokiniai kartu su mokytoja Regina Dubicka ir psichologe Ilona Lučinska apsilankė Vilniaus miesto apylinkės teisme. Teismo pirmininkė Loreta Braždienė ir teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Airinė Šerelytė-Skistymienė pasitikusios moksleivių grupę, papasakojo apie teismą, jo veiklą, karjeros ir perspektyvos galimybes teisme, aprodė teisėjų bei teismo darbuotojų kabinetus, posėdžių sales. Mokiniai aplankė teismo archyvą, kur pasitiko teismo raštinės vedėja. Teismo raštinės vedėja pasakojo apie savo, bei kitų raštinės darbuotojų darbo specifiką.

            Vaikai smalsavo, koks yra prokuroro, advokato vaidmuo teisminiame procese. Į visus dominančius klausimus atsakė teisėjo padėjėja Rūta Trimailovienė. Bendraudama su mokiniais, teisėjo padėjėja aptarė daug teorinių ir praktinių situacijų, dėl kurių asmenims gali būti iškeltos bylos. Rūta Trimailovienė taip pat papasakojo apie savo karjeros kelią, pasakojo apie galimybes ir iššūkius, su kuriais susiduriama dirbant teisme, pateikė įvairių pamokymų ir patarimų, kaip nuosekliai mokinantis vieną dieną tapti teisėju.

            Po pokalbio su teisėjo padėjėja, moksleiviai stebėjo baudžiamosios bylos nagrinėjimą. Bylos nagrinėjimo esmė: Vagystė iš mokyklos raštinės. Mokiniai su susidomėjimu stebėjo baudžiamosios bylos posėdį, o vėliau į mokinių klausimus atsakė, šios bylos teisėja. Teisėja taip pat papasakojo apie savo karjeros kelią, akcentavo visų sričių specialybių svarbą, paminėdama, kad visos specialybės yra vertingos, svarbiausia yra būti savo srities specialistu.

            Tikimasi, kad išvyka paskatins mokinius siekti geresnių mokslo rezultatų ir bus naudinga bei padės lengviau apsispręsti, renkantis tolimesnes studijų kryptis.

Psichologė

Ilona Lučinska