Netradicinė pamoka „Asmeninių finansų valdymo pagrindai”

Spalio 8 d. 11-12 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje „Asmeninių finansų valdymo pagrindai”, kurią vedė Odeta Bložienė, „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadovė Lietuvoje.

Susitikimo metu su moksleiviais buvo aptartos svarbiausios asmeninių finansų valdymo sritys, kodėl pinigus reikia valdyti, kas svarbiau – pajamos ar išlaidų valdymas bei apžvelgti artimiausi jų laukiantys finansiniai sprendimai bei iššūkiai ir klausimai, susiję  su euro įvedimu.

Susitikimas vyko  profesinės savanorystės projekto „Kam to reikia?!“ rėmuose. Šis projektas  yra tarpininkas tarp verslo profesionalų, norinčių dalintis savo patirtimi bei mokyklų, siekiančių mokiniams suteikti reikiamų žinių. Tai – gyvosios teorijos pamokos mokiniams, kurių metu praktikai įtraukiami į profesinę savanorystę mokyklose, o moksleiviai skatinami kurti, mokytis ir tikėti savimi.

Asmeninių finansų valdymo problema yra aktuali kiekvienam žmogui, bet ypatingai svarbi jaunimui, kuris trokšta savarankiškumo ir finansinės nepriklausomybės. Kokią profesiją jaunas žmogus pasirinktų, jam kiekvieną dieną teks priimti finansinius sprendimus, todėl tikimės, kad jie bus teisingi ir apgalvoti.

Mokytoja

Regina Dubicka