Atostogos prasidėjo vasaros poilsio stovykla

Vasaros atostogos tai naujų atradimų ir linksmybių laikas. Kaip ir kasmet mūsų mokykloje vasaros atostogos prasidėjo poilsio stovykla vaikams „Saulutė”. Kiekvienas saulės spindulėlis – komanda – gavo kitokį pavadinimą: „Drugeliai”, „Ančiukai”, „Diskoteka” ir „Širdelės”. Atidarymo dieną komandos sukūrė sau emblemas ir prisistatė draugams. Po to mokiniai turėjo edukacinį užsiėmimą, kurio metu žiūrėjo filmukus apie darbą su moliu ir patys lipdė iš molio labai gražius gaminius.

Antrą dieną mokiniai pristatė savo talentus: jie šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius, piešė ir net pasakojo anekdotus. Už tai kiekvienas dalyvis gavo diplomą.

Trečiadienį buvo organizuota tradicinė Šeimos šventė, kuri šiemet tėvus įtraukė į sportines varžybas ir vyko mokyklos kiemelyje. Kiekviena komanda turėjo pastatyti palapinę ir išbandyti savo jėgas  rungtyse, kurių teisėjais buvo mokinių senelė ir tėvelis. Po to visi  pavargę bet laimingi susirinko prie laužo kepti dešrelių ir gauti dovanų už laimėjimus.

Kitą dieną mokiniai pėsčiomis ėjo į Nemenčinę aplankyti Vilniaus krašto etnografinio muziejaus, kur susipažino su mūsų krašto  istorija, audėjų darbu senovėje. Kiekvienas dalyvis galėjo pats atsisėsti į stakles ir pabandyti austi, tai mokiniams ypač patiko.

Penktadienį visi poilsio stovyklos dalyviai vyko į edukacinę išvyką į Trakus. Ten jie susipažino su karaimų gyvenimo papročiais, patys kepė kibinus, plaukiodami laivu grožėjosi gamta ir Galvės ežero peizažais. Pakeliui namo poilsio stovyklos organizatorė Alicja Latyševič linkėjo mokiniams linksmų atostogų, gero poilsio ir puikios nuotaikos vasarą.

Ana Fedorovič