DALYVAVIMAS RAŠINIŲ KONKURSE „MES ESAME NATO“

Paskutiniai tyrimai rodo, kad laimingiausi pasaulio jaunuoliai iki 30 metų amžiaus gyvena Lietuvoje! Nemažai jų š. m. kovo 27 d. dalyvavo 8-12 klasių moksleivių rašinių konkurso ,,Mes esame NATO“ nugalėtojų ir dalyvių apdovanojimų ceremonijoje Vilniaus Valdovų rūmuose.

Šiemet minimos 20-osios Lietuvos Respublikos narystės NATO metinės bei 75-osios NATO įkūrimo metinės. Šia proga jau šeštus metus iš eilės buvo organizuotas rašinių konkursas „Mes esame NATO“. Moksleiviai galėjo pasirinkti jiems labiausiai patinkančią temą ir atsiųsti 3–6 tūkst. spaudos ženklų (maždaug trijų A4 formato lapų) apimties autentišką ir originalų rašinį arba esė. Darbas galėjo būti rašomas taisyklinga lietuvių, lenkų, anglų, vokiečių ar prancūzų kalba.

Moksleiviai galėjo rinktis vieną iš šių nurodytų temų:

  1. Kokią įtaką NATO daro kiekvieno Lietuvos piliečio kasdieniam gyvenimui po 20 metų šalies narystės Aljanse?
  2. Mano atsakymas piliečiams, prieštaraujantiems Lietuvos narystei NATO.
  3. NATO partnerysčių už Aljanso ribų svarba (pavyzdžiui, partnerystė Indijos ir Ramiojo vandenynų šalyse, Partnerystės taikos labui programa, kito Jūsų pasirinkto regiono analizė).
  4. Narystės NATO reikšmė priešiškoje kaimynystėje: Baltijos šalių atvejis.
  5. NATO sukanka 75-eri. Kaip ji atrodys po dešimtmečio ar dar po 75 metų?

Mūsų gimnazijos IVG klasės mokinys Daniel Maciulevič anglų kalbos rašiniui pasirinko vieną sunkiausių temų nr. 5 ir apžvelgė NATO partnerysčių svarbą. Už dalyvavimą šiame konkurse, kuriam viso buvo pateikta daugiau negu 150 darbų, iš jų 46- anglų kalba, Daniel ir jo anglų kalbos mokytoja Inga Kondratovič gavo Padėkos raštus ir partnerių įsteigtus prizus. Visi konkurso dalyviai ir nugalėtojai bei juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti diplomais ir prizais. Renginio dalyviai mėgavosi puikiu apdovanojimų organizavimu, trumpu, bet pilnu patriotizmo nuotaikų koncertu, skaniomis vaišėmis bei ekskursija Valdovų rūmuose. Konkursą organizavo Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie KAM, dienraštis „Kurier Wileński“. Konkurso partneriai: Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje, Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Vilniuje, Prancūzijos ambasada Vilniuje, Prancūzų institutas Lietuvoje, Britų taryba, Jungtinės Karalystės ambasada Vilniuje, Kanados ambasada Vilniuje, NATO pajėgų integravimo vienetas Lietuvoje.

Dėkojame Danieliui už nuostabias mintis ir linkime tolimesnės sėkmės abitūroje!!!

Anglų kalbos mokytoja Inga Kondratovič