Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas

Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, mūsų gimnazijos 3 ir 4 klasių mokiniai aplankė Lietuvos nacionalinį muziejų ir Taikomosios dailės muziejų, kur jiems vyko edukaciniai užsiėmimai.

Užsiėmimų tikslas – supažindinti lankytojus su mūsų krašto istorija. Mokiniai ne tik susipažino su akmens amžiuje gyvenusių lietuvių buitimi, darbo pobūdžiais ir  įrankiais. Taip pat jie galėjo pamatyti labai vertingus archeologinius radinius, tokius kaip akmens kirviai, smaigaliai, strėlės, lankai, puodai, papuošalai ir kt. Mokiniai pamatė, kaip vyksta kasinėjimo darbai, jie galėjo bent akimirkai pasijusti tikrais archeologais. Užsiėmimo pabaigoje mokiniai lipdė ir dekoravo molinius puodus, panašius į tuos, kurie buvo gaminami akmens amžiuje. Kitas edukacinis užsiėmimas vyko Taikomosios dailės muziejuje, kur mokiniai apžiūrėjo porceliano gaminius, sužinojo jų atsiradimo Lietuvoje istoriją. Praktinėje dalyje mažieji lankytojai galėjo papuošti spalvingas porcelianines lėkštes.

Tokie užsiėmimai už gimnazijos ribų ne tik gilina mokinių žinias apie pasaulio ir Lietuvos istoriją, kultūrą, meną, bet ir skiepija meilę Tėvynei, moko būti tikrais savo Tėvynės patriotais.

Pradinio ugdymo mokytoja Ana Fedorovič