GERUMO IR ATSAKOMYBĖS PAMOKA PRIEGLAUDOJE „SOS GYVŪNAI“

Pasakoje „Mažasis princas“ rašoma: „Tampi amžinai atsakingas už tą, kurį prisijaukinai…“. Deja, bet mūsų šalyje realybė yra šiek tiek kitokia. Prieglaudos vis dar pilnos žmogaus nuskriaustų gyvūnų.

Norėdami pratęsti Kalėdų stebuklą ir prisidėti prie gerų darbų, mūsų gimnazijos IIIG klasės mokiniai kartu su Bezdonių seniūnijos bei NKC Bezdonių skyriaus atstovais surengė beveik mėnesį laiko trūkusią socialinę gerumo akciją, kurios metu rinko prieglaudai VšĮ „SOS Gyvūnai“ maistą bei kitus būtinus daiktus.

Sulaukę neabejingų žmonių pagalbos bei surinkę nemažą kiekį būtiniausių daiktų, vasario 6 d. IIIG klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja nuvyko į prieglaudą perduoti surinktos paramos. Mokinius pasitiko apie 100 liūdnai lojančių šunų choras ir apie 70 porų nusiminusių kačių akių. Prieglaudos darbuotoja mokiniams papasakojo apie prieglaudos kasdienybę, su kokiais iššūkiais susiduria darbe bei trumpai paminėjo prieglaudoje gyvenančių augintinių istorijas.

Nuoširdžiai norime padėkoti visiems Bezdonių (ir ne tik) gyventojams, prisijungusiems prie akcijos savo didele širdimi bei gerais darbais. Taip pat dėkojame VšĮ „SOS Gyvūnai“ darbuotojams už priėmimą ir gerumo bei atsakomybės pamokas, mūsų gimnazijos direktorei Veslavai Voinič, mokytojams, darbuotojams, mokiniams, seniūno pavaduotojai, l. e. seniūno pareigas Danutai Klimaševskai ir NKC Bezdonių skyriaus administratorei Emanuelai Koren už palaikymą ir bendradarbiavimą! Tik mūsų visų dėka pavyko pratęsti Kalėdinį stebuklą, kuris nors ir trumpam, bet visus kartu sujungė kilniame darbe, sušildė neabejingų širdis bei suteikė džiaugsmo ir tikėjimo gerumu.

IIIG klasės auklėtoja Justyna Dacevič-Aschabova