Lietuvos laivės gynėjų diena

1991 m. sausį vyko masinis bei taikus Lietuvos piliečių pasipriešinimas Sovietų Sąjungos vadovų bandymui užgrobti televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, Seimo rūmus ir kitus reikšmingus Vilniaus objektus.

Kaip ir kiekvienais metais mūsų gimnazija prisijungia prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva nes liudija“. Šiais metais akcijos pavadinimas „Pergalės šviesa“. Sausio 12 dieną visa gimnazijos bendruomenė prie langų uždegė žvakutes ir minėjo sausio įvykius, kai vienybės ir laisvės siekiantys Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę.

Vėliau mokiniams vyko netradicinės pamokos, skirtos ugdyti mokinių meilę tėvynei, pagarbą jos didvyriams ir istorinei praeičiai. Jaunesni draugai iš pradinių klasių piešė piešinius ir ruošė parodą „Pergalės šviesa“ ir „Neužmirštuole, žydėk“. Vyresniųjų klasių mokiniai kūrė informacinį plakatą apie sausio įvykius, o istorijos pamokų metu diskutavo tema: „1991, Sausio 13-oji – Tautos kova už laisvę ir jos reikšmė“. IIIG klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje pamokoje: „Sausio 13 d. minėjimas. Kultūros istoriko A. Švedo pamoka apie sausio 13 d. įvykius“ .

1991 metų sausio 13 dieną stipri ir vieninga tauta drąsiai gynė Lietuvos nepriklausomybę. Jau 33-ąjį kartą prisimename žmones ir įvykius, kurie mus išlaisvino!

Istorijos mokytoja Ksenija Osipovič