Būrelio „Pasidaryk pats“ užsiėmimai

Mūsų gimnazijoje mokiniai mokosi ne tik per pamokas, dalį žinių jie gauna išvykų, ekskursijų, popamokinės veiklos metu. Nuo spalio 2019 m. pradinių klasių mokiniai turi galimybę lavinti savo kūrybiškumą ir manualinius gebėjimus būrelio „Pasidaryk pats“ užsiėmimuose, kurie vyksta du kartus per savaitę.  

Ši veikla mažiesiems yra labai svarbi, kadangi lavina smulkiąją motoriką, o kartu ir vaizduotę, mąstymą, kūrybiškumą. Mokiniai išmoksta ilgesniam laikui susikaupti rimtam darbui, būna atidesni, mokosi džiaugtis savo laimėjimais, pradeda pasitikėti savo jėgomis, suprasti, kad jie yra unikalūs ir nepakartojami, nes gali sukurti nepaprastus ir originalius darbelius.

Maži piršteliai, kurie klijuoja aplikacijas, lipdo iš molio, modeliuoja figūras iš popieriaus mokosi užbaigti pradėtą darbą, pamilti savo veiklą. Būrelio „Pasidaryk pats“ lankymas – tai ir galimybė atrasti ir lavinti savo talentą, o kai kuriems – gal ir ateities profesijos užuomazgos. Prieš žiemos šventes mūsų būrelio nariai kūrė šventinius atvirukus, kurių paroda galėjo grožėtis svečiai per Kalėdinį susitikimą. Dalį atvirukų gerumo akcijos gimnazijoje organizatoriai perdavė Antavilių pensionato gyventojams. Tikimės, kad mūsų darbai ir sveikinimai pradžiugino ne vieną.

Kitą pusmetį planuojame tęsti būrelio veiklą, o savo rankomis padarytomis staigmenomis pradžiuginti artimuosius per šventes, kurių visada būna daug mūsų gimnazijoje.

                                                                    Būrelio veiklos koordinatorė  Ana Fedorovič