Lenkų kalbos savaitė

Lapkričio 11-15 d. mūsų gimnazijoje vyko Lenkų kalbos savaitė. Pirmadienį gimnazijos bendruomenė susirinko aktų salėje, kur vyko Lenkų nepriklausomybės dienos minėjimas. Mokiniai priminė istorijos faktus apie Lenkijos kelią į nepriklausomybę, peržiūrėjo filmuką apie Juzefo Pilsudskio gyvenimą bei dainavo patriotines dainas. Vėliau mūsų gimnazijos atstovai dalyvavo Lenkijos Nepriklausomybės dienos minėjime Rasų kapinėse Vilniuje.

Šią savaitę mokiniai turėjo daug įdomios veiklos: jie rašė tradicinį diktantą,  žiūrėjo jau pamėgtus lenkų režisierių filmus, 7-8 klasių mokiniai Paberžės Stanislavo Kostkos gimnazijoje dalyvavo raiškaus skaitymo konkurse, o pradinių klasių mokiniai turėjo pasakų skaitymo konkursą. I-IIG klasių mokiniai trečiadienį nuvyko į Vilnių, kur turėjo literatūros pamoką senamiestyje. Jie aplankė gerai žinomas vietas, kurios priminė žymius lenkų rašytojus, skaitė A. Mickevičiaus, J. Slovackio, Č. Milošo ir kt. eilėraščius. Vyresnių klasių mokiniai susipažino su Olgos Tokarčuk – Nobelio premijos laureatės – biografija ir kūryba. Džiugu, kad šiemet vaikai iš parengiamosios grupės irgi įsitraukė į veiklą – jie piešė iliustracijas savo pamėgtoms pasakoms.

Tokia veikla yra labai naudinga, kadangi primena mokiniams apie gimtosios kalbos svarbą, jie pradeda labiau puoselėti ją, stengiasi kalbėti taisyklingai, vengti klaidų, o dalyvavimas patriotinėse renginiuose ugdo tautinę ir pilietinę savimonę.

                                                           Lenkų kalbos mokytoja Ana Maciulevič