Projektas „Olimpinis mėnuo“ mūsų gimnazijoje

Rugsėjo 30 – spalio 25 dienomis mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo Lietuvos olimpinio komiteto paskelbtame projekte „Olimpinis mėnuo”. Projekto tikslas – skatinti moksleivius daugiau judėti, sveikiau maitintis, propaguoti sveiką gyvenseną. Pirmąją „Olimpinio mėnesio“ savaitę pradinių klasių pedagogai akcentavo fizinį aktyvumą, antrąją – sveiką mitybą, trečiąją – vaikų gerovę, o paskutinę, ketvirtąją, bandė atitraukti vaikus nuo telefonų, planšečių ir kompiuterių monitorių. Projekto metu mokiniai turėjo atlikti įvairias veiklas, kurios jiems buvo įdomios ir smagios.

Per pirmą savaitę pradinukai aktyvūs buvo ne tik per pamokas, bet ir pertraukų metu – jie turėjo atlikti fizinius pratimus, išeiti pasivaikščioti ar pabėgioti į stadioną. Per antrąją savaitę projekto dalyviai sužinojo daug naudingos informacijos apie sveiką mitybą, patys gamino sveikus vaisių ir pieno kokteilius. Per kitas savaites mokiniai stengėsi būti mandagūs ir draugiški, geriau pažino savo teises ir pareigas, taip pat dalyvavo įvairioje veikloje, kuri skatino mažiau laiko praleisti prie išmaniųjų telefonų ar kompiuterių.

Labai džiaugiamės, kad turėjome galimybę dalyvauti šiame projekte ir kad nuo šiol mūsų mokiniai stengsis gyventi sveikiau.

Projekto koordinatorė Liudmila Latyševič