Susitikimas su gaisrininkais

Spalio 15 d. mūsų gimnazijos priešmokyklinės grupės auklėtiniai ir pradinių klasių mokiniai turėjo įdomų susitikimą, kurio metu galėjo susipažinti su gaisrininko profesija. Tą dieną į gimnaziją gaisrininkų automobiliu atvyko Nemenčinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai: Vladyslav Ludkevič, Sergej Lisica, Darjuš Gasinski, Ignas Buinorius ir Zenon Disevič.

Atvykę gaisrininkai ne tik priminė vaikams saugaus elgesio su ugnimi taisykles, bet ir parodė, kaip atrodo gaisrininkų įranga bei apranga, taip pat leido mokiniams patiems išbandyti kostiumus, deguonies kaukes ir apžiūrėti automobilį bei jame esančią įrangą. Mokiniai patys įsitikino, kad toks darbas yra labai pavojingas ir sunkus, todėl reikia daug drąsos ir ryžto būti gaisrininku.

Grupės viršininkas pabrėžė, kad dauguma nelaimių įvyksta dėl žmonių abejingumo ir lengvabūdiškumo, todėl labai svarbu pavojingoje situacijoje nepasimesti ir tiksliai žinoti, ką ir kaip reikia daryti. Svarbiausias dalykas – laiku paskambinti numeriu 112 ir tiksliai išaiškinti, kur ir kas atsitiko.

Susitikimo pabaigoje mokinių laukė staigmena – kiekvienas galėjo pabūti gaisrininku ir pats palaikyti gaisrininkų žarną, iš kurios su dideliu slėgiu pylė vandenį į pievelę.  Tikimės, kad ateityje šis įvykis įkvėps mūsų mokinius ir jie pasirinks gaisrininko kelią.

                                                                                                Pradinio ugdymo mokytoja Ana Fedorovič