Knyga – mūsų geriausias draugas

Kiekvienas iš mūsų gali drąsiai teigti, kad knyga yra geriausias pasaulyje gidas, ji praturtina vaiko pasaulėžiūrą, gerina vaizduotę, atmintį, moko logiškai mąstyti.

Šiais metais mūsų gimnazijoje minėjome Tarptautinę vaikiškos knygos dieną, kuri buvo paskelbta 1967 metų balandžio 2 d. Ta proga pradinių klasių mokiniai piešė savo mylimiausio pasakos veikėjo portretą, o kovo 29 d. kartu su Bezdonių vaikų darželio auklėtiniais susirinko į renginį.

Gimnazijos bibliotekininkės renginio pradžioje papasakojo vaikams, kaip atsirado vaikiškos knygos diena. Vėliau jaunieji žiūrovai turėjo galimybę pasigrožėti vaidinimu „Pelenė“, kuri paruošė dramos būrelio „Skrzat“ grupė ir jos vadovė Liudmila Latyševič. Po to vyko renginio antra dalis, kur vaikai turėjo atsakinėti į klausimus, dalyvauti žaidimuose. Kiekvienas norintis galėjo išbandyti savo jėgas ir pasitikrinti žinias apie pasakas. Visi puikiai pasirodė ir todėl gavo puikių dovanėlių. Susitikimas vyko jaukioje atmosferoje, visi dalyviai buvo patenkinti ir laimingi.

                                                            Organizatorės Justyna Šumska ir Eva Tomaševič