Matematikos savaitė

Kovo 18-22 d. mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekte „Matematikos savaitė“, kurio tikslas buvo sudominti mokinius matematikos mokslu ir įrodyti, kad skaičiuoti gali būti smagu ir linksma.

Pirmos savaitės dienos šūkis buvo – „Užduotys mažiesiems“. 1 klasės mokiniai turėjo suskaičiuoti gimnazijoje visas duris, antrokai – visus langus, 3 bei 4 klasės mokiniai sprendė matematikos užduotis. Antradienis buvo skirtas geometrinėms figūroms, kurias dalyviai turėjo kūrybiškai sujungti ir sukurti meno kūrinį. Kitą dieną matematika buvo integruota su anglų kalba: mokiniai atliko užduotis, o taip pat išmoko eilėraščių apie skaičius ir skaičiuočių anglų kalba. Ketvirtadienį mokiniai dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra 2019“. Penktadienį vyko projekto apibendrinimas, dalyviai gavo padėkas, diplomus ir prizus.

Projekto metu mokiniai galėjo pasitikrinti savo matematikos žinias, o taip pat suprasti, kad šis mokslas yra dažnai sutinkamas mūsų kasdieniame gyvenime ir neretai gali mus labai nustebinti.

Projekto koordinatorė Liudmila Latyševič