Pamoka Taikomosios dailės muziejuje

Mūsų gimnazijos mokytojai, norėdami labiau motyvuoti mokinius mokslams, organizuoja netradicinius edukacinius užsiėmimus kitose erdvėse. Šį kartą pamoka vyko Vilniaus Taikomosios dailės muziejuje.
Užsiėmimo tikslas buvo plėsti mokinių žinias apie paskutinių 100 metų madų istoriją Europoje, o taip pat tobulinti kūrybinius įgūdžius. Vaikai galėjo apžiūrėti žymaus mados istoriko Aleksandro Vasiljevo kolekcijos parodą.
Tarsi keliaudami laiko mašina, atsidūrėme praeitame šimtmetyje, kai moterys puošdavosi rankomis išsiuvinėtomis puošniomis suknelėmis, o vyrai ant galvų nešiodavosi cilindro formos skrybėles. Gidė papasakojo apie žymiausius Europos kultūrų, mados namus, skirtingų laikotarpių mados tendencijas.
Vėliau mokiniai patys galėjo sukurti įvairių tipų raštus ir piešinius, kuriais papuošė drabužius. Kiekvienas darbas buvo nepakartojamas. Šis darbas vaikams labai patiko, nes jie savo užduotį galėjo atlikti kūrybiškai, netradiciškai. Šis užsiėmimas motyvavo mokinius ir namuose paimti į rankas pieštuką ir sukurti kažką nauja, o galbūt kai kurie iš jų ateityje net pasirinks mados dizaino studijas ir sukurs savo drabužių kolekcijų parodas.


Ana Fedorovič