Netradicinė pamoka Vilniaus Gedimino technikos universiteto A. Gustaičio aviacijos institute

Lapkričio 30 d. mūsų gimnazijos vyresnių klasių mokiniai turėjo netradicinę pamoką Vilniaus Gedimino technikos universiteto A. Gustaičio aviacijos institute.

Užsiėmimo pradžioje pirmųjų kursų studentai papasakojo apie VGTU ir pristatė stojimo į universitetą reikalavimus, pabrėžė, kad pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį jau mokykloje, yra matematika ir fizika. Vėliau 2 kurso studentas Aleksandras papasakojo apie A. Gustaičio aviacijos institutą, kuris rengia aukštos kvalifikacijos specialistus, išmanančius naujausias aeronautikos inžinerijos, elektros ir elektronikos, mechanikos technologijas, jų vystymosi tendencijas, geba formuluoti ir spręsti aeronautikos inžinerijos problemas bei veikti globalioje rinkoje. Tai yra vienintelis valstybinis institutas rengiantis sraigtasparnių pilotus. Potencialūs darbdaviai nuolat ieško perspektyvių specialistų studentų tarpe.

Vėliau turėjome ekskursiją į praktinių užsiėmimų patalpas, kur pamatėme didelius orlaivius, naudojamus per studentų paskaitas. Po to aplankėme sklandytuvų dirbtuves, kur galėjome patys pasigaminti sklandytuvą ir jį išbandyti lauke. Skrido visi – reiškia instruktoriaus nurodymus atlikome teisingai.

Tikimės, kad ši pamoka motyvuos mokinius darbui ir mokslams, o gal kas nors iš jų savo ateitį nuspęs susieti su pilotavimu ar skrydžių valdymu.

                                                                                                            Ana Maciulevič