Edukacinis projektas „Lenkų šeimos gyvenimo teatre”

Lapkričio 9-16 dienomis Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazijos mokinių grupė kartu su mokiniais iš Klobucko mokyklų grupės Nr. 3 dalyvavo tarptautiniame projekte „Lenkų šeimos gyvenimo teatre“. Šį projektą, kurio tikslas buvo ugdyti jaunimo tautinę savimonę, naudojant aktyviuosius metodus, skatinti bendradarbiavimą ir bendravimą tarp skirtingų kartų atstovų, finansavo Lenkijos Respublikos Švietimo ministerija.

Mokinių uždavinys buvo pasikalbėjus su tėvais, seneliais, proseneliais ar kitais šeimos nariais surinkti medžiagą apie savo šeimos istoriją. Iš tų pasakojimų buvo sukurtas spektaklis, kurio metu mokiniai sužinojo savo draugų šeimų likimus, mokėsi empatijos, ieškojo panašumų, gilinosi į esmę. Projekto rėmuose taip pat buvo organizuojamos pažintinės ekskursijos į Vroclavo ir Kžyžovos miestą. Projekto dalyviai susidraugavo tarpusavyje, pagilino istorijos žinias.

Štai keletas mokinių pasisakymų:

„Išvyka buvo labai įdomi, nesitikėjau, kad taip gerai praleisime laiką. Prisiminsiu tą projektą dar ilgai“ – Agneška Mežanec.

„Tai buvo nuostabus projektas, kurio metu pagilinome savo žinias. Norėtume padėkoti organizatoriams, globėjoms bei naujiems draugams, kurie sukūrė tokią jaukią aplinką Kžyžovoje“ – Darek Žukovski ir Robert Kovalevski.

„Džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti šiame projekte. Pagilinau žinias apie savo šeimą, o taip pat susipažinau su naujais draugais“ – Sebastian Jankovski.

 Projekto koordinatorės Edita Klimaševska ir Liudmila Latyševič