Matematikos savaitė

Per matematikos savaitę, kuri vyko kovo 12 – 16 dienomis, 5-8 bei IG-IVG klasių mokiniai išbandė savo matematines žinias dalyvaudami viktorinose, mintinio skaičiavimo konkurse, spręsdami kryžiažodį, netradicinius uždavinius, rašydami matematinį diktantą, dėliodami matematinį domino, mokėsi „popieriaus lapo geometrijos“ – plokščiųjų figūrų sudarymo lenkiant popieriaus lapą. Ketvirtadienį, kovo 15 dieną, 22 mokiniai iš 5-8 bei IG-IVG klasių dalyvavo tarptautiniame konkurse „Kengūra“.

8 klasės mokiniai turėjo su pradinių klasių draugais užsiėmimą „Žaidimai ant popieriaus“. Jo tikslas buvo supažindinti su paprastais matematiniais žaidimais, kurie reikalauja mokėjimo skaičiuoti, logiškai mąstyti, paprasto languoto popieriaus lapo – ir jau žinoma, kuo galima užsiimti pertraukos metu.

Įdomiausia savaitės užduotimi buvo plakato kūrimas. Kiekviena klasė savaip skaičių tiesėje pavaizdavo 10 svarbiausių Lietuvos istorijos datų bei užrašė jas arabiškais ir romėniškais skaitmenimis. Atlikdami šią užduotį mokiniai tobulino komandinio darbo įgūdžius, ne tik matematikos, bet ir istorijos, lenkų kalbos, dailės, technologijų žinias. Matematikos savaitei besibaigiant, mokiniai buvo apdovanoti diplomais, padėkomis ir saldžiomis dovanomis.

Matematikos mokytojos Regina Dubicka ir Hendrika Savel