Literatūrinis projektas „Danutos Vavilov kūryba”

           Šiuolaikiniame gyvenime ypač sunku jaunimą sudominti literatūra, todėl mūsų gimnazijos pradinių klasių mokytojų metodinė grupė nusprendė sukurti projektą „Danutos Vavilov kūryba“. Projekto tikslas buvo paminėti poetės 75 gimimo metines, supažindinti mokinius su jos kūryba, ugdyti deklamavimo ir raiškiojo skaitymo  įgūdžius, atrasti jaunus talentus teatrališkumo ir kūrybos srityse.

          Projekto pradžioje mokiniai susipažino su autorės biografija ir kūrybiniu keliu, o vėliau kiekvienas pasirinko eilėraštį, kurį turėjo padeklamuoti. Antrame etape vyko dailės konkursas „D. Vavilov eilėraščiai mano vaizduotėje“, kuriame taip pat dalyvavo mokiniai iš Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos, Sužionių ir Eitminiškių pagrindinių mokyklų. Komisija ilgai negalėjo apsispręsti dėl nugalėtojų, nes visi darbai buvo labai kūrybingi ir įdomūs.

         Paskutinė projekto diena tapo teatrališkumo išbandymu: mokiniai patys tapo kūrinių veikėjais ir vaidino scenoje. O 2 klasės mokiniai, įrodydami, kad poetės eilės labai melodingos, atliko dainą pagal D. Vavilov eilėraščio „Greitai“ žodžius. Per projekto apibendrinamąjį renginį dalyviai gavo diplomus ir dovanėles, o taip pat padėkas už aktyvų dalyvavimą.

                                                                                     Projekto koordinatorė Ana Fedorovič