Matematika ir sportas

Ką bendro turi matematika ir sportas? Atsakymo į ši klausimą ieškojome gegužės 15 dieną renginio „Matematika ir sportas“ metu. Mūsų gimnazijoje vyko tarpmokyklinės 5-7 klasių varžybos. Susirungė mūsų gimnazijos „Pliusai ir minusai“ ir Bezdonių Saulėtekio pagrindinės mokyklos komanda „Saulėtekis“.

Dvi komandos rungtyniavo sportinėse estafetėse ir matematikos uždavinių sprendime. Pasirodo, tam  kad laimėti, nepakanka būti vien geru matematiku, nes nemažiau svarbu yra fizinė ištvermė, greitis, koordinacija, gebėjimas dirbti komandoje. Jau senovės graikai žinojo, kad fizinis aktyvumas tai sveikatos šaltinis, bet darniam asmenybės vystymuisi vien sportiško kūno nepakanka, taip pat svarbus yra ir proto lavinimas. O geriausia mankšta protui – tai yra matematika. Mokinai su dideliu užsidegimu sprendė matematikos užduotis: atlikinėjo paprastus skaičiavimus, dėliojo matematinį domino, ieškojo trupmenai poros, brėžė atkarpas ir žmogų iš geometrinių figūrų, ir kartu turėjo atlikti ir sportinius pratimus, o dauginti skaičius šokinėjant per šokdynę buvo sunkiausia, bet kartu ir linksmiausia užduotis.

Mokiniai įsitikino, kad ir matematikos uždavinius galima spęsti aktyviai ir linksmai, o tai yra geriausias paskatinimas mokytis.

Matematikos mokytoja Regina Dubicka