20-ASIS CHORO „NUTA“ JUBILIEJUS

Prabėgo dvidešimt metų tarsi viena diena… Du dešimtmečiai choro veiklos, socialinio aktyvumo, indėlio į kultūrą. Dvidešimt metų bendro darbo, pastangų, pasirodymų, koncertų. Dar daugiau repeticijų ir susitikimų. Graži choro istorija ir gražus jubiliejus –  gausus padėkų, sveikinimų, emocijų, sentimentų.

Šventę pradėjo Šv. Mišios, kurias vedė kunigas Arūnas Mitkevičius parapijinėje Bezdonių bažnyčioje. Tikinčiųjų maldų metu buvo paminėti visi mirusieji direktoriai ir dirigentai, prisidėję prie choro veiklos.

Antroji susitikimo dalis vyko Julijaus Slovackio gimnazijos salėje, kur atvyko kviestiniai svečiai, tėvai ir choro draugai. Savo atvykimu pagerbė mus LR Seimo narys Česlav Olševski, Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos „Macierz szkolna“ vadovas Juzef Kviatkovski, Vilniaus rajono savivaldybės Tarybos narys Zygmunt Ždanovič, Bezdonių seniūnijos seniūnas Michal Jančevski, Bezdonių vaikų darželio direktorė Lucija Auziak, daugiametis mokyklos direktorius Aleksander Kozlovski su žmona, mokyklos absolventai, tėvai, Bezdonių gyventojai.

Renginio metu susirinkę žiūrovai turėjo galimybę pažiūrėti filmuką apie choro veiklą, taip pat išklausyti puikaus choristų pasirodymo. Staigmena tapo gimnazijos absolventų, kadaise buvusių choro narių, pasirodymas. Svečiai ir gimnazijos direktorė Veslava Voinič padėkojo choristams ir nuoširdžiai juos pasveikino.

Savo veiklą choras „Nuta“ pradėjo vadovaujamas muzikos mokytojos Danutos Slavinskos. Daug pastangų choro įkūrimui ir puoselėjimui įdėjo ir amžinąjį atilsį Genovefa Čepulkovska. Nuo 2000 metų chorui vadovavo muzikos mokytoja Alicija Rusecka, o nuo 2008 m. choro vadovė yra muzikos mokytoja Olga Krasodomska. 

Choro repertuarą sudaro tautinės Vilniaus krašto ir lenkiškos, šiuolaikinės ir jaunimo dainos, o taip pat religinės ir vaikiškos dainelės. Choro dalyviai visada ruošia pasirodymus gimnazijos šventėms, dažnai koncertuoti išvyksta į draugų mokyklas Lenkijoje. Kiekvienais metais choras dalyvavo lenkų kultūros festivalyje „Kwiaty Polskie“, religinės dainos festivalyje „Ciebie Boże wysławiamy”, giedojo mišių metu parapijos bažnyčioje.

Choro „Nuta“ 20-ojo jubiliejaus šventė buvo jausminga ir sentimentali kelionė į praeitį. Netrūko padėkos ir pagarbos žodžių, sveikinimų bei linkėjimų. Šventę puošė gėlės, dovanos, šypsenos ir ašaros, prisiminimai, choro veiklos istorija, svajonės ir ateities ambicijos.

Edita Klimaševskaja