Kelių eismo taisyklių žinovų konkursas

Gyvenimas nestovi vietoje, kiekvieną dieną turime kur nors vykti, važiuoti, eiti. Kelyje norime jaustis saugiai, todėl reikia išmanyti ir laikytis kelių eismo taisyklių. Ypač tai aktualu vaikams, kurie turi nedaug patirties.  Todėl kiekvienais metais mūsų gimnazijoje yra organizuojamas konkursas „Šviesoforas“, skirtas šios srities mokinių žinių bei išmanymo gilinimui. Ypatingas dėmesys konkurso metu skiriamas mokinių keliui į mokyklą ir atgal.

Kovo 20 dieną mūsų gimnazijoje vyko konkurso „Šviesoforas“ zoninis etapas. Be mūsų gimnazijos mokinių savo jėgų išbandyti atvyko komandos iš Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos, Eitminiškių pagrindinės mokyklos, Sužionių pagrindinės mokyklos. Kaip mokiniams sekėsi atlikti įvairias užduotis vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė ir Vilniaus rajono komisariato pareigūnai.

Konkurso dalyviai turėjo atpažinti kelio ženklus, mokėti elgtis kelyje įvairiose situacijose pvz. pėsčiųjų perėjoje, atsakinėti į viktorinos klausimus, taip pat analizuoti filmuotą medžiagą apie kitų dalyvių elgesį kelyje, paaiškinti atšvaitų svarbą.

Konkurso rezutatai įrodė, kad visi dalyviai puikiai išmano kelių eismo taisykles, už tai kiekvienas gavo diplomą ir dovanėlę. Labai džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos mokiniai užėmė I vietą ir dalyvaus rajoniniame konkurso etape.

Sėkmės jiems!

Ana Fedorovič