Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl geresnio interneto

Europos Komisijos iniciatyva Saugaus Interneto Diena yra minima nuo 2004 m. Šių metų šūkis: „Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl geresnio interneto“ pabrėžia kiekvieno vartotojo svarbą kuriant saugų internetą. Ta proga gimnazijoje vyko įvairios veiklos, skatinančios saugų ir pozityvų interneto išteklių naudojimą.
5 – 6 klasių mokiniai, tam kad susipažintų su svarbiausiomis interneto sąvokomis, žaidė žaidimą „Kuriame tinklą“. Mokiniai, paduodami vienas kitam siūlą, suraizgė tinklą, tarsi tapo mažais kompiuteriais, sujungtais į internetą. Jie turėjo dar suformuluoti svarbiausias bendravimo internete taisykles: nepamiršti nei mandagumo, nei atsargumo. Įvairias pavojingas situacijas, su kuriomis gali susidurti žmogus naudojantis internetu, linksmai ir suprantamai vaizduoja trumpi filmukai iš serijos „Owce w sieci“. Su dideliu susidomėjimu juos mokiniai žiūrėjo ir aptarinėjo.
Vyresnieji mokiniai įsitraukė į dalyvavimą tiesioginėje interaktyviojoje vaizdo pamokoje „Būk saugus internete“, kurią vedė „Augu internete“ iniciatyvos mokytojas, „Telia“ B2B treneris Rimvydas Jurkuvėnas. Jis kalbėjosi su mokiniais apie įrenginių saugumą ir pagarbų bei atsakingą elgesį internete; kaip atpažinti virusu užkrėstą el. laišką arba SMS; kuo gresia prisijungimas prie nesaugaus „Wi-Fi“ tinklo; į ką atkreipti dėmesį siunčiantis programėles; kokios informacijos apie save geriau neviešinti; ką daryti, jei tapai elektroninių patyčių auka. Visi tie klausimai yra labai aktualūs jauniems, kasdien bendraujantiems online žmonėms. Koks yra tas virtualus pasaulis ir koks jis bus ateityje, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų, todėl „Vienykimės dėl geresnio interneto“.

Informacinių technologijų mokytoja
Regina Dubicka
DSC_0713 [] DSC_0708 []