Įspūdžių kupina ekskursija

Kiekvienam iš mūsų , tiek suaugusiam, tiek ir vaikui, prieššventinis laikotarpis yra laukimas kažko stebuklingo, nekasdienio, džiaugsmingo. Su tokia nuotaika gruodžio 21 dieną 8 klasės mokiniai išvyko į Vilnių.

Pradžioje aplankėme VU Zoologijos muziejų. Nors lauke buvo iškritęs sniegas, čia, muziejuje, apie tai pamiršom dėl be galo įdomaus gyvūnų pasaulio. Koralų, banginio žandikaulio, stumbro, stručio, kolibrių, Baltijos jūroje gyvenančių ryklių, rojaus paukščių, gyvačių, drugelių ir dar daugybė kitų eksponatų vis stebino savo išskirtinumu ir tik iš dalies leido pažinti gyvūnų, paukščių gyvenimo sąlygas. Mokiniai suprato, kiek daug dar norėtų sužinoti ir grįžę paieškoti daugiau informacijos.

Aplankėme ir Iliuzijų muziejų: veidrodžių labirintas, apverstas butas, dydžio iliuzijų kambarys tik parodė, kaip lengvai galima apgauti mūsų tikrovės suvokimą. Ekskursijos pabaigoje pasidžiaugėme garsiąja Vilniaus Kalėdų egle ir grįžome kupini naujų įspūdžių ir noro dar daugiau sužinoti apie mus supantį pasaulį.

Klasės auklėtoja Regina Dubicka