Tolerancijos savaitė

Kovo 24 dieną mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai su auklėtojomis aktyviai dalyvavo renginyje, skirtame užbaigti „Savaitę be patyčių“. Kad mažieji dalyviai dar labiau įsigilintų į šios akcijos prasmę, renginį pavadinome „Tolerancijos diena“, o jo šūkis tapo „visi esame skirtingi“. Renginio tikslas buvo ugdyti mokinių toleranciją kitų žmonių atžvilgiu, įrodyti, kad „kitas“ žmogus vertas pagarbos ir nereikia bijoti su juo bendrauti.

Renginio pradžioje klausėmės eilėraščio „Tolerancija“ deklamavimo, kuris padėjo suprasti šio žodžio reikšmę. Vėliau mokiniai turėjo savo žodžiais paaiškinti ir užrašyti  popieriniuose žiedlapiuose, ką jiems reiškia tolerancija. Po to iš tų žiedlapių sudarė gražų žiedą.

Paskui mokiniai, peržiūrėję animacinį filmuką pagal H. K. Anderseno pasaką „Bjaurusis ančiukas“ aptarinėjo, kaip jautėsi pagrindinis veikėjas. Visi sutiko su mintimi, kad „kitas“ nereiškia bjaurus. Kiek vėliau, žaisdami mokiniai mokėsi, kaip galima susipažinti, pakalbinti, pradėti bendrauti. Atlikus kūrybinius darbelius, renginio pabaigoje visus dalyvius draugiškai subūrė linksma daina apie draugystę, mandagumą ir atleidimą.

                                                                                        Ana Fedorovič