Respublikinė mokslinė – konferencija „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2017“

Kovo 9 d. Vilniuje „Karolinos“  viešbutyje vyko  „Saulės“ privačios gimnazijos organizuota respublikinė mokslinė konferencija „Tiriamoji veikla gamtamoksliniame ugdyme 2017“. Konferencijoje dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokinys Deivid Gudanec. 

Iš visos Lietuvos mokyklų į konferenciją suvažiavę IG-IVG klasių mokiniai, dirbo biologijos, chemijos ir fizikos sekcijose bei turėjo galimybę kartu su mokytojais atlikti praktikos darbus ir pristatyti savo tiriamąją veiklą. IIIG klasės mokinys Deivid Gudanec pristatė tiriamąjį darbą „Paviršinių vandenų būklės vertinimas – Bezdonės upelio cheminė ir biologinė tarša“. Darbo vadovės chemijos mokytoja Edita Verkovska bei biologijos mokytoja Edita Karpovič.

Konferencijoje buvo pristatyti daugiau nei 30 skirtingos gamtamokslinės tematikos, originalūs tiriamieji darbai, atlikti ne tik mokyklose, bet ir aukštųjų mokyklų bei specializuotų įstaigų laboratorijose.

Tiriamojo darbo vadovės bei Deivid Gudanec buvo apdovanoti padėkos raštais už turiningą mokslinį indėlį respublikinėje gamtos mokslų konferencijoje. Džiugu, kad  aktyvi mokinių ir mokytojų tiriamoji veikla yra prasminga, rezultatyvi ir visuomet pastebima, skatinanti bendradarbiavimą su mokslininkais bei edukacinėmis institucijomis.

 Edita Karpovič, Edita Verkovska