Netradicinė lietuvių kalbos ir istorijos pamoka

Kovo 7 dieną 5 ir 6 klasių mokiniai kartu su auklėtojomis išvažiavo į Vilnių, kur turėjo netradicinio ugdymo pamokas. Ši išvyka buvo suplanuota projekto „Ką žinai apie Lietuvą“ rėmuose. Pirmiausia nuvykome į Valdovų rūmus. Tai yra Lietuvos nacionalinis muziejus, skirtas paminėti Lietuvos didžiuosius kunigaikščius, taip pat tai politinis ir kultūrinis centras, tikrasis Lietuvos valstybingumo simbolis. Mokiniai savo akimis galėjo apžiūrėti ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas. Jie pamatė gausius radinius kartu su rūmų raidos maketais, ikonografine medžiaga, su įdomiais gidės komentarais. Taip pat pateko į reprezentacines menes su atkurtais istoriniais vėlyvosios gotikos, renesanso ir ankstyvojo baroko reprezentaciniais interjerais, kur jautė praeities Didžiųjų Valdovų dvasią.

Vėliau visi nuėjome į Pinigų muziejų, kur susipažinome su pasaulio ir Lietuvos pinigų istorija,  bankininkystės raida Lietuvoje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Vitrinose pamatėme išdėstytus eksponatus, informacinius stendus ir dokumentinę medžiagą, kuri  atskleidžia Lietuvos banko vaidmenį įvairiais istoriniais laikotarpiais. Pabaigoje mokiniai turėjo išspręsti testą ir dovanų gavo banknotą su grupės nuotrauka.

Po turiningai praleisto laiko, grįždami namo, mokiniai dalijosi įspūdžiais ir jau planavo kitą netradicinę ugdymo dieną.

6 klasės auklėtoja Ana Maciulevič