Užgavėnes

Pradinių klasių mokiniai susirinko aktų salėje, kur vyko Užgavėnių linksmybės, kurių tikslas buvo atsisveikinti su žiema ir pasitikti pavasarį. Visi dalyviai buvo su gyvūnų kaukėmis – neatsiejama šventės atributika. Renginio pradžioje žiūrėjome filmą apie tradicijas Vilniaus krašte, iš kurio sužinojome nemažai įdomybių apie Užgavėnių šventę.

Persirengėliai iš kiekvienos klasės turėjo parodyti paruoštą vaidinimą. Vėliau mokiniai noriai dalyvavo sportinėse varžybose, kur parodė savo greitį bei vikrumą pataikydami į taikinį, „žagarėlių kepime“, neįprastame spurgų nešiojime. Taip pat buvo galima pašokti prie smagios muzikos, kuri sudarė šventinę atmosferą.

Renginio pabaigoje visi buvo vaišinami blynais, spurgomis ir kitais skanėstais.

Liudmila Latyševič

Vasario 28 dieną vyresniųjų klasių blynų mylėtojai susirinko tam, kad prisimintų Lietuvos ir Lenkijos tradicijas ir jas palygintų. Pasirodė, kad visi puikiai išmanome apie mūsų protėvių papročius ir tradicijas. Vyko diskusija, kaip reikia švęsti Užgavėnes, kiek kartų valgyti, kad prisivalgytume Gavėnios laikotarpiui. Vėliau mergaitės, kurios su technologijų mokytoja iškepė blynų, pavaišino mokinius, mokytojus ir visus gimnazijos darbuotojus, o 6 klasės mokinės padarė Morę. 

Ana Maciulevič