Sportas kitaip

2016 metų gruodžio mėnesį Lietuvos sporto muziejus, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija ir LTOK Kauno apskrities taryba paskelbė jau tradicija tapusį mokinių rašinių konkursą, kurio tema šį kartą buvo „Kaip išsaugoti kilnius santykius tarp trenerio ir auklėtinio?“.

Kupini įdomių idėjų mūsų gimnazijos mokiniai Rapolas Kučinskas (IV G kl.), Evelina Grigorovič (II G kl.), Piotr Krukovski (II G kl.), Miroslav Karpovič (I G kl.) ir Modest Miškis (I G kl.) noriai sutiko dalyvauti šiame konkurse. Kiekvienas mokinys parašė rašinį, kuriame pasidalino savo požiūriu į santykius tarp trenerio ir auklėtinio puoselėjimą, išsaugojimą, pateikė savo asmeninę patirtį. Mokinių darbus koordinavo lietuvių kalbos mokytojos Aliona Rynkun, Ana Maciulevič ir Elena Kondratovič.

Šių metų vasario 22 d. Lietuvos sporto muziejuje Kaune vykstančios mokslinės – praktinės konferencijos „Olimpinis judėjimas ir mokykla“ metu buvo skelbiami konkurso rezultatai ir apdovanojami dalyviai bei mokytojai. Dėl to, šį pavasariu kvepiantį saulėtą rytą mokytojos Aliona Rynkun ir Justyna Dacevič kartu su I G – II G klasių mokiniais išskubėjo į Kauną atsiimti apdovanojimų. Konferenciją iškilmingai atidarė Kauno šv. Kazimiero progimnazijos mokiniai. Po mokinių pasirodymo prasidėjo geriausių darbų autorių pranešimai, taip pat vertinimo komisijos narių pasisakymai bei diskusijos. Konferenciją vainikavo dalyvių apdovanojimai. Konkurso rašinių autoriams buvo įteikti padėkos raštai ir statulėlės. Įkvėpti pozityvių emocijų ir prizų, mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojos dar apsilankė edukaciniame užsiėmime bokso ir cirko skyriuose. Lankydamiesi cirko skyriuje, mokiniai pamatė unikalią Jadvygos ir Jono Ramanauskų Lietuvos cirko istorijos ekspoziciją, kurioje eksponuojamos nuotraukos, asmeniniai daiktai, cirko rekvizitas, seni reklaminiai plakatai, knygos, suvenyrai, parvežti iš gastrolių užsienyje. O bokso skyriuje mokiniams buvo pristatyta vieno iškiliausių Lietuvos sportininkų, ringo džentelmeno Algirdo Šociko bokso ekspozicija. 

Sužinoję daug naujo apie žymius Lietuvos sportininkus ir sporto istoriją bei prisiminę žymaus futbolininko Pele posakį „Kuo sunkesnė pergalė, tuo didesnis laimėjimo džiaugsmas“, gimnazijos mokiniai ir mokytojos grįžo namo nusiteikę dirbti ir siekti geriausių rezultatų savo darbuose.

Anglų kalbos mokytoja Justyna Dacevič
ir lietuvių kalbos mokytoja Aliona Rynkun