ENGAGE projektas: sudominimas gamtos mokslais

Mokymai, seminarai yra viena iš stipriausių motyvacinių priemonių

ENGAGE projekto tikslas – ateities kartos įtraukimas į mokslinių problemų sprendimą keičiant gamtos mokslų mokymą. Sausio 27 d. Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakultete vyko seminaras  ENGAGE projektas: sudominimas gamtos mokslais, skirtas Lietuvos mokytojams, kurie dėsto gamtos mokslus.

Seminarą pradėjo ENGAGE projekto darbo grupės vadovas. Jis džiaugėsi, kad projektas sulaukė susidomėjimo tarp mokytojų, linkėjo seminaro metu turiningai praleisti laiką.

Pranešimus skaitė LEU dėstytojos bei biologijos mokytojos iš Radviliškio, Vilniaus miesto bei Vilniaus rajono:

LEU  doc. dr. Ingos Kepalienės pranešimas „Dilemos mūsų gyvenime“ buvo skirtas tokioms dilemoms mūsų gyvenime kaip: kokią kosmetiką naudoti?  ar LED lemputės yra saugios? per kiek laiko suyra sauskelnės? ar polietileninių maišelių naudojimas kenkia gamtai?

LEU prof. dr. Palmiros Pečiuliauskienės  „Projektinė pamoka Ugniagesys 2.0“ buvo skirta e – tekstilės panaudojimui. Yra žinoma, kad e – tekstilės rūbai gali išsaugoti gyvybę ekstremaliomis sąlygomis.

Radviliškio jaunimo mokyklos mokytoja Silva Morkūnienė savo pranešime „ENGAGE – iššūkis ar realybė?“ papasakojo, kaip jos mokiniai įsitraukė į ENGAGE projektą.

Vilniaus S. Daukanto progimnazijos mokytoja Lina Deninienė per pranešimą „Mokinių sudominimas gamtos mokslais“ parodė nufilmuotą medžiagą, kaip mokiniai padedami mokytojos bando patys vesti projektines pamokas.

Šio seminaro metu aš taip pat galėjau pasidalyti gerąja patirtimi, skaičiau pranešimą „ENGAGE projektinės pamokos “Išnaikinti uodus “ įgyvendinimas 8 klasėje“. Pamoka buvo skirta dilemos sprendimui: ar mes galime išnaikinti uodus? ar etiška žmogui sąmoningai išnaikinti visą rūšį?

Seminaro metu galėjome pabendrauti tarpusavyje, pasisemti idėjų, pasidalinti patirtimi.

Biologijos mokytoja Edita Karpovič

 

https://www.engagingscience.eu/lt/2017/01/18/seminaras-leu-2017-m-sausio-27-d/


1 2 34