PROJEKTAS „TAUTŲ TILTAS“

 

 „Tautų tiltas“ – projektas, kuris jau ketvirtus metus vykdomas mūsų gimnazijoje pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro programą „Būkime kartu“.

Šiais metais projekte dalyvavo Vilniaus Lazdynų vidurinė mokykla (projekto koordinatoriai), Kalvelių „Aušros“ gimnazija, Vilniaus Pranciškaus Skorinos gimnazija, Armenų savaitgalio mokykla ir mūsų –  Vilniaus r. Bezdonių Julijaus Slovackio gimnazija.

Projekto metu buvo organizuojami bendri renginiai, mokinių darbų parodos, susitikimai. Mokyklų bendruomenės pristatė savo tautos savitumą, etninės kultūros elementus (dainas, šokius, eilėraščius, tradicijas, papročius, valgius ir kt.). Projekto pabaigoje buvo suorganizuota šalies konferencija ,,Mes iš arti“.

Vienas projekto “Tautų tiltas” dalyvių susitikimas vyko ir mūsų gimnazijoje, jo tema buvo „Derliaus šventė“. Renginio metu vyko mokyklų komandų varžybos – „Rudens gerybės“. Mokiniai turėjo galimybę parodyti savo kūrybinius sugebėjimus, iš rudens gerybių.

Projekto apibendrinimas vyko Vilniaus Lazdynų mokykloje lapkričio 8 d., kur šalies konferencijoje I G mokinės Domomika Uvarova ir Vanesa Zajančkovska pristatė plakatą „Tautų tiltas“, technologijų mokytoja Edita Verkovska skaitė pranešimą ”Mes kartu“, o choras „Nuta“ atliko keletą lenkų liaudies dainų (vadovė Olga Krasodomska).

Šio projekto metu mūsų gimnazijos mokiniai užmezgė ne tik dalykinius, bet ir draugystės ryšius.

                                                                               Technologijų mokytoja Edita Verkovska

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

dscf7461dscf7468dscf7473dscf7476dscf7477dscf7478dscf7489dscf7491