Europos kalbų diena

Kasmet, rugsėjo 26 dieną, visoje Europoje švenčiama Europos kalbų diena. Šios šventės tikslas – puoselėti kalbų ir kultūrų įvairovę bei skatinti mokytis įvairių kalbų. Siekdamos sudominti vaikus užsienio kalbomis, mūsų gimnazijos anglų kalbos mokytojos Inga Kondratovič ir Justyna Dacevič suorganizavo mažą šventę gimnazijos 5-IVG klasių mokiniams. Šventės metu 7 ir 8 klasių mokiniai suvaidino kelias situacijas: bilietų pirkimas užsienyje bei nesėkmingas bandymas įsidarbinti be užsienio kalbų mokėjimo ir patys įsitikino, kad užsienio kalbų žinojimas yra itin svarbus šiuolaikiniame pasaulyje. Gimnazijos mokiniai ir mokytojai taip pat turėjo galimybę išgirsti, kaip savo meilę užsienio kalba išreiškia kitų šalių gyventojai. Be meninės šventės dalies gimnazijos moksleiviai savo žinias apie užsienio kalbas ir Europą patikrino dalyvaudami viktorinoje anglų kalba.

Šventę užbaigė 5 klasės mokinių pasirodymas. Penktokai atliko dainą keturiomis: lietuvių, lenkų, rusų bei anglų kalbomis ir dar kartą įrodė, kad užsienio kalbų žinojimas atveria naujus ir platesnius horizontus.

Labai dėkojame visiems dalyvavusiems ir tikimės, kad visi šventės dalyviai gerai praleido laiką ir dar labiau susidomėjo užsienio kalbų mokymusi, nes kaip sakė žymusis lietuvių poetas Tomas Venclova: “Kalbos atveria duris į kitas kultūras, o kiekviena kultūra yra įdomi ir plečia akiratį”.

Anglų kalbos mokytoja Justyna Dacevič